5
bosbergtoren appelscha

Bosbergtoren Appelscha

Uitkijktoren op de grens van Drenthe en Friesland

Op de grens van Friesland en Drenthe, in Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt Appelscha. Hier vind je de Bosbergtoren. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over het uitgestrekte Nationaal Park Drents-Friese Wold.

De Bosbergtoren is maar liefst 33 meter hoog en staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. In de verte zie je met een beetje geluk onder andere Assen, Leeuwarden, Groningen en Coevorden liggen.

Voor toegang tot de Bosbergtoren heb je een toegangskaartje nodig. Deze zijn zowel online als bij de ingang van de uitkijktoren te verkrijgbaar. Handig: je kunt gewoon pinnen en daarna direct doorlopen naar boven. Toegangskaartjes zijn ook vooraf te koop en via deze website verkrijgbaar. Kaartjes kosten € 2,- per persoon.

Er is in de Bosbergtoren een lift aanwezig, waardoor mensen die slecht ter been zijn en mensen met kinderwagens ook naar boven kunnen. Ook loopt er vanaf de Bosbergtoren een verhard familiepad van iets meer dan 2 kilometer.

De Bosbergtoren is in de zomerperiode elke dag open van 10.00 – 18.00 uur. In de winterperiode is de toren geopend van 09.00 – 17.00 uur.

Kloppen deze gegevens niet? Meld het, zodat wij het aan kunnen passen.

Faciliteiten

  • Familiepad
  • Gratis parkeren
  • Horeca
  • Kindvriendelijk
  • Natuurgebied in de buurt
  • Overnachten in de buurt
  • Rolstoel toegankelijk

Delen met je vrienden

Beoordelingen

  1. Henry schreef:

    Wat een uitzicht! Wauw!

Laat een beoordeling achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
nieuwsbrief

Bosbergtoren Appelscha

Bosberg 2a

8426 GJ Appelscha

Route - Bekijk locatie