5
Hunebedden D53 en D54 in Darp

Hunebedden D53 en D54

Vlakbij Havelte

Hunebed D53 en hunebed D54 liggen in het prachtige natuurgebied Holtingerveld. Vanaf de parkeerplaats kun je door de bomen hunebed D53 aan de linkerkant al zien liggen, iets verderop aan de rechterkant ligt hunebed D54.

Wil jij de hunebedden D53 en D54 ook bekijken? Navigeer dan naar: Hunebeddenweg 1, Darp. Je kunt hier gratis parkeren en wandelt binnen no-time naar de hunebedden toe.

Wandelen bij hunebedden D53 en D54

In de omgeving zijn een aantal mooie wandelroutes te vinden. Je wandelt door het prachtige landschap van het Holtingerveld. Vanaf de parkeerplaats wandel je eerst langs beide hunebedden. Na zo’n 250 meter zie je aan de rechterkant een paaltje met daarop de gekleurde pijltjes voor de wandelroutes staan.

Rode wandelroute

De rode route wordt de Hunebedroute genoemd. Deze route brengt je naar een punt vanaf waar je een mooi uitzicht hebt. De rode route is iets meer dan 2 kilometer lang.

Blauwe wandelroute

Voor de IJsroute van ongeveer 5 kilometer volg je de blauwe pijlen. Je wandelt door een landschap dat zijn bestaan aan de ijstijd te danken heeft.

Groene wandelroute

De groene route is de langste wandelroute van deze drie wandelroutes langs hunebedden D53 en D54. Deze route van ruim 8 kilometer wordt ook wel de Oorlogsroute genoemd, omdat je onderweg goed kunt zien hoe de Tweede Wereldoorlog het landschap van het Holtingerveld ingrijpend heeft veranderd.

Kloppen deze gegevens niet? Meld het, zodat wij het aan kunnen passen.

Faciliteiten

  • Gratis parkeren
  • Honden aangelijnd
  • Meer dan 5km
  • Minder dan 5km
  • Natuurgebied in de buurt

Delen met je vrienden

Geen beoordelingen gevonden

Laat een beoordeling achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
nieuwsbrief

Hunebedden D53 en D54

Hunebeddenweg 1

7973 JA Darp

Route - Bekijk locatie