schaatsbaan witteveen

5x schaatsen in Drenthe

28 september 2022

Opzoek naar een schaatsbaan in Drenthe?

Vindt hier 5 schaatsbanen uit Drenthe en bekijk welke jij gaat bezoeken.

IJsvereniging Ruinerwold

IJsvereniging Ruinerwold is opgericht op 25 november 1919. De vereniging houdt zich bezig met het onderhouden en openstellen van de natuurijsbaan tijdens de winterperiode.

De ijsbaan bevindt zich achter het Dorphuis de Buddingehof, links van de voetbalvelden.

Entree aan de baan voor niet leden: € 1,00 (kinderen tot 16 jaar) en € 2,00 (16 jaar en ouder).

schaatsbanen drenthe

IJsvereniging Nieuw-Balinge

De ijsbaan van Nieuw Balinge is gelegen in het prachtige natuurgebied Het Mantingerveld en is geheel omgeven door bomen.

Van oorsprong is het een ven, die later is bijgewerkt. De diepte is maximaal 1 meter. Het water is schoon, waardoor je er kunt zwemmen, vissen en schaatsen.
Oftewel, de ideale recreatieplas.

ijsbaan nieuwbalinge

IJsvereniging Nieuw-Weerdinge

De IJsbaan in Nieuw-Weerdinge is een gezellige schaatsbaan voor jong en oud. Na een aantal flink koude dagen en nachten loopt het hele dorp uit om van de gezelligheid en het schaatsen te genieten.

IJsvereniging Wintervreugd Witteveen

De ijsbaan van Witteveen bevindt zich op sportcomplex De Roskamp. Een groot deel van het jaar wordt de ijsbaan bevolkt door een kudde schapen die met elkaar hard werken om het gras kort te houden.

Zodra de winter zijn intrede doet worden de vrijwilligers opgetrommeld om zich vol enthousiasme op het onder water zetten van de ijsbaan te storten.

Op het moment dat het hard genoeg gaat vriezen en de baan wordt vrijgegeven door de ijsmeesters loopt heel het dorp uit om hier een baantje te trekken.

schaatsbaan witteveen

IJsvereniging Havelte

Aan de rand van het dorp Havelte bevindt zich de plaatselijke ijsbaan aan de Havelter Schapendrift. De kleine ijsbaan is ‘s avonds voorzien van goede verlichting.

schaatsbaan havelte

Bekijk alle schaatsbanen in Drenthe

nieuwsbrief