Echtens paradijs

Prachtig Echtens Paradijs

3 oktober 2021

Het Echtens Paradijs, dat behoort tot Boswachterij Ruinen, is zeer geschikt om te wandelen. Het hele natuurgebied is 1200 hectare groot en je kunt hier met een beetje geluk wilde dieren spotten. Zo zijn er in en rondom de bossen van Echten en Ruinen veel reeën en hazen te vinden.

In het Echtens Paradijs zijn een aantal uitgezette wandelroutes te vinden: De witte, blauwe, rode, groene en een familiepad dat geschikt is voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Alle wandelroutes starten vanaf de parkeerplaats Bovenveen aan de Ruinerweg.

Blauwe wandelroute

Kun je niet kiezen? Kies dan voor de blauwe route. Volgens velen is dit de mooiste wandelroute door het Echtens Paradijs. Je wandelt bijna 6 kilometer door dit prachtige gebied. Op deze route zijn honden toegestaan, mits je ze ‘aan het lijntje’ houdt.

Parkeren voor de blauwe wandelroute doe je een stukje verderop ten opzichte van de andere wandelroutes. Rijd een stukje door richting Ruinen, aan de andere kant van de weg zie je een bord staan met ‘Speelweide’. Sla dit zandpad op en parkeer iets verderop. De parkeerplaats is het startpunt van de blauwe wandelroute.

Natuurlijk zijn de andere wandelroutes in Echtens Paradijs ook zeker de moeite waard. Wil je meer informatie over alle wandelroutes? Lees dan dit blog en ga het Echtens Paradijs zelf ontdekken!

nieuwsbrief