Schotse Hooglanders Drenthe

Leuke tips voor Drenthe

7 juli 2021

Tijdens de corona pandemie hebben Carlo en Maaike van Waanzinnige Wereld hun ‘eigen provincie’ Drenthe herontdekt en in dit blog delen ze een aantal leuke tips voor Drenthe met jou. Lees je mee?

Hunebedden in Drenthe

Dat er in Drenthe veel hunebedden te vinden zijn is je vast niet ontgaan. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat het oudste hunebed van Drenthe naar schatting meer dan 5000 jaar oud is?

Wij bezochten er een aantal en combineerden ons bezoek met een wandeling in de buurt van de hunebedden. Wil jij de hunebedden ook bekijken? Hier lees je meer over de hunebedden die wij hebben bezocht.

Het plankenpad in NP Dwingelderveld

Ons meest gelezen blog: Het plankenpad in Nationaal Park Dwingelderveld. Als je in Drenthe bent moet je deze wandeling een keer gewandeld hebben!

Rondwandeling Gijsselterkoelen bij Ruinen

Ken je de Gijsselterkoelen al? Dit prachtige gebied vind je in de buurt van Ruinen. Er loopt een rondwandeling van ongeveer 5 kilometer door het gebied waar je in dit blog meer over leest.

Wandelen om het Blauwe Meer

Wist je dat je om het Blauwe Meer een mooie wandeling van bijna 3 kilometer kunt maken? In dit blog lees je er alles over. Geniet van het uitzicht en het blauwe water!

Het Drents-Friese Wold

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland ligt Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit Nationale Park is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa. Waarom dit zo is? Ga het vooral zelf ervaren tijdens deze wandelroute door het Drents-Friese Wold.

Heel veel plezier tijdens deze mooie wandelingen door Drenthe! Je kunt @waanzinnigewereld ook volgen op Instagram. 

nieuwsbrief